5 x cadeautjes op jullie bruiloft!


Sinterklaas is terug naar Spanje en onze andere bebaarde vriend staat op het punt om een landing te maken met zijn arrenslee. Het is December, een maand die in het teken staat van cadeautjes! En dan denken jullie…wat heeft dit in vredesnaam te maken met bruiloften? Nou…vergis je niet! Een bruiloft is een geweldige gelegenheid om cadeautjes te ontvangen en ook te geven…vooral dat laatste komt meer aan de orde.

# 1 GETUIGEN VRAGEN

Vorige week vroeg één van mijn bruidjes of ik haar wilde helpen met een creatief idee om haar moeder en beste vriendin als getuige te vragen. Dat wilde ik natuurlijk wel! Het idee was om een samen een gezellige dag te hebben in Hoorn (koffie drinken, trouwjurken passen en heerlijk lunchen). Bij het koffie drinken wilde de bruid hen verassen. Omdat Pinterest en ik een soort geheime relatie hebben, vroeg ik haar om raad. Wat een toffe dingen komen er voorbij zeg! Waar je dan op moet zoeken? “GIFT/ASKING…BRIDESMAIDS”, “…MAID OF HONOUR”, “…GROOMSMAN” of “…BEST MAN”. Toen kwam ik dus een beker tegen met een pakkende tekst en dacht aan het koffiedrinken. Eureka! Helemaal enthousiast belde ik Lisanne van Crealis Cadeaus (http://www.crealiscadeaus.nl/). Zij heeft twee prachtige gepersonaliseerde handbeschilderde bekers gemaakt. Zie het resultaat onderaan het blog. Mama en beste vriendin waren zeer verrast en moesten zelfs een traantje wegpinken. Missie geslaagd! Nu nog voor de heren wat bedenken…biertje met een maffe tekst ofzo?

# 2 WAT MOETEN WE VRAGEN?

Jullie gaan trouwen en zijn al lang voorzien van een onhandige sapcentrifuge en een in de schuur staande ramenlapapparaat. Daarom is het handig om aan te geven dat jullie al deze “onmisbare” presentjes toch liever NIET willen ontvangen. Maar hoe geven jullie aan wat jullie wel een handige investering van jullie familie en vrienden vinden? Tegenwoordig heb je een reeks aan pictogrammen en emoticons die jullie kunnen gebruiken om in de uitnodiging aan te geven wat jullie wensen zijn. Om nou gelijk een bankbiljet af te beelden is ook een beetje brutaal, dus laten we gaan voor de wat subtielere opties. Wellicht dan toch de standaard envelop? Of denk aan een afbeelding van een vliegtuigje of een eilandje als jullie willen reizen? Of een afbeelding van een huisje als jullie gaan klussen? Geef aan waar jullie het geld graag aan willen besteden en maak dit ook duidelijk naar jullie gasten. Het is ook voor jullie zelf fijn om een doel te hebben voor de centjes anders geef je het ook weer zo klakkeloos uit aan een pak luiers of een doos eieren.  Jullie kunnen het thema helemaal uitbreiden en zelf een oude koffer pimpen als soort enveloppendoos of een wereldbol opereren en renoveren. Grappig toch?

# 3 GO ALTERNATIVE

Om nog even door te gaan op het vorige onderdeel…wie heeft bedacht dat vrienden en familie pas op de bruiloft zelf een presentje geven? Is het ook niet leuk om juist te investeren in de bruiloft “itself”? Het is natuurlijk wel een beetje “risky”, maar wat voor een te gekke “bring your own” achtige bruiloft kun je dan krijgen? Mijn ouders wilden bijvoorbeeld persé mijn bruidsjurk voor mij kopen en mijn zusje de taart. Zelfs de poppetjes van de taart kwamen er niet onderuit en werden vanuit Oostenrijk geïmporteerd (daar woonde ze toen). Maak het luchtig en praat over wat jullie leuk zouden vinden. Dan komen de gekste ideeën op tafel! Het is toch juist waardevol als jullie i.p.v. een taart gemaakt door de bakker, een taarten buffet hebben waarbij willekeurige vrienden een taart hebben gebakken? Het gaat uiteindelijk om een waardevolle herinnering waar iedereen graag deel van uit wil maken…dus; “make a difference & be the change.”

# 4 JE VERLOOFDE VERASSEN

Dit is wel mijn favoriet! Het is natuurlijk al super spannend dat jullie gaan trouwen en owhhhh….ik weet niet eens hoe ik het moet uitleggen. Serieus…ik kan het niet beschrijven!!! (met drie uitroeptekens). Ik had ook nooit gedacht dat ik zo over trouwen zou denken…want dat was toch niets voor mij? Nou…ik zal je vertellen, ik ben gegrepen door het gruwelijke weddingmonster en zit gevangen in haar tentakels. Ik wijk af…“anywhow” (wijn schijnt te helpen bij het schrijven, weet niet of ik dat kan beamen). Waar was ik gebleven? Omdat het dus zo spannend is en je elkaar in de ochtend niet ziet of zelfs al de dag ervoor omdat je apart slaapt, is het superromantisch om van je geliefde iets te ontvangen. Helemaal als je gek op verassingen bent en al jarenlang dat ene horloge wilt, waar ook nog eens bij staat; “Ik kan niet wachten om je te zien om 14.00 uur”. Smelt, smelt, smelt…Of er staat ineens iemand voor de deur met een enorme bos rozen, een ontbijt service of gewoon een hele lieve brief. Je kunt natuurlijk ook Robert ten Brink uitnodigen, maar wellicht is dat dan toch een paar stappen te ver. Het maakt niet eens uit! Al is het maar iets is wat maar voor een seconde de wereld even laat stilstaan om met een zucht te zeggen…daarom dus!

# 5 THANKS FOR POPPING BY!

Omdat het onderdeel zijn van zo’n leuke en gezellige dag nog niet voldoende is…is het schijnbaar een ding om je gasten nog te bedanken voor het komen. Met? Een mini-cadeautje! Een doosje met snoepjes met jullie initialen erop wat ergens achterin de kast verdwijnt omdat ze zo hard zijn dat je kiezen ervan af breken, een magneet met jullie foto erop waar je ook niet heel erg vrolijk van wordt of het antibrak cadeautje van het jaar; een flesje water met paracetamolletjes! Ik ga niet ontkennen dat dat laatste toch wel heel handig is, aangezien bij mij het all-in arrangement best zijn vruchten afwerpt.  De bedankjes…tja wat moet ik er nu over zeggen…ik vraag mij af of het echt wel nodig is? Niet nodig misschien, maar toch wel heel leuk om te doen! Maar laten we proberen om het zinvol te houden en toch net even anders als alle andere bruiloften waar jullie zijn geweest. In ieder geval geen wegwerpobject dat toch €2,00 kost (€2,00 x 100 gasten = € 200,00 = bijna 3 x uit eten met je nu nog verloofde en binnenkort man) en wat je niet eens kunt opeten. Een all-you-can-grijp candybuffet met jullie lievelingssnoep, of een donut “glazed & from the new MR & MRS” of wellicht een gepersonaliseerde opener? Er zijn genoeg opties in ieder geval. Waar zouden jullie nou blij van worden?

Ik ben benieuwd? Hebben jullie nog leuke ideeën wat betreft cadeautjes op een bruiloft? Let me know en comment on facebook. Tot volgende week xxx

getuigesvragencadeau1_fleurweddingsgetuigesvragencadeau2_fleurweddings