Spirituele accenten (Ingrid & Jacqueline)


Mijn eerste bruiloft! Mijn eerste keer als weddingplanner…mooie herinneringen, prachtig stel en alles anders. Daar hou ik wel van! Mijzelf plaatsen in hun schoenen, mij laten meevoeren met hun verhaal, een klik, een band, persoonlijke ideeën en op 25 juni 2016 een prachtige bruiloft.

Ingrid en Jacqueline zijn bijzonder, hebben een liefdesverhaal wat mij heeft geraakt en een hoeveelheid kennis over zichzelf waar ik veel van heb geleerd.

Elkaar ontmoet op een moment waarop zij besloten om zich te verdiepen in zichzelf. Op een reis van bewustwording naar Egypte kwamen zij elkaar tegen, meebewegend met het zand en de wind van de woestijn. De woestijn die ook zo’n belangrijke rol speelde in hun bruiloft. De ringen werden speciaal voor hen ontworpen met zandpatronen en kleine Amy, in haar prachtige prinsessen jurk met grote roze strik, droeg met zorg de ringen op woestijnzand naar hen toe.

Geen standaard ceremonie zou hun liefde kunnen vertalen, dus het werd een op maat gemaakt ritueel met spirituele accenten. Met de zon in mijn rug tekende ik een mensengroot spiraal in het zand van de Kasteeltuinen van Slot Assumburg. Later werden hier bloemen op gelegd door iedere gast van de bruiloft. Één voor één werden de bloemen gepakt en voorzichtig neergelegd op het spiraal.Ingrid en Jacqueline stonden klaar bij de openslaande deuren van het Slot al kijkend naar hun familie en vrienden en verlangend naar het moment dat zij verbonden zouden worden met een “hanfasting” ritueel door hun ouders. Hun jurken bedekt met bloemen dansten mee met de muziek en de wind. De lange sjerpen op de rug en schouders gaven nog een extra dimensie.

beter-pixels-ingrid-jacq_klein ouders-spiraal_klein

Uitgekozen muziek met een betekenis wisselde zich af met de woorden van hun spreker. Een vriendin die hen met liefde toesprak en samen met hen het ritueel had samengesteld. Binnen zorgde ik ervoor dat de verschillende excentrieke en gekleurde taarten op de handgemaakte standaarden kwamen te staan. De barbiepoppetjes kregen een prominente plek op het allermooiste chocoladetaartje. Nog de laatste hand…ze komen eraan! “Laten we proosten! Proost op dit net verbonden en liefdevol bruidspaar!”.

Toen ik Ingrid & Jacqueline voor het eerst ontmoette zeiden zij al direct dat zij bijzondere eetwensen hebben: zo min mogelijk suiker, lactosevrij en glutenvrij. Om maar over een prettige uitdaging te spreken! Dus kwam daar Meneer Peperwortel die de catering verzorgde. De Deutzzaal was ineens betoverd tot een Arabisch en Mediterraan geïnspireerd buffet met heerlijke gerechten zoals Marokkaanse wortelsalade, geroosterde gemarineerde groente, oosterse kipspiesjes, couscous, etc. Om af te sluiten heerlijk dadeltaart, worteltaart en chocoladetaart. Het was een feest…waarbij alle zintuigen mee deden.  Het tafelen was een belangrijk onderdeel van de bruiloft en had alle ingrediënten om lekker uit te lopen.  Dat deed het ook!

peperwortel_buffet

Toen brak toch het moment van het feest aan! DJ Jup stond klaar achter de dj booth om wereldmuziek te draaien, zwierende internationale muziek waar de gasten helemaal in opgingen. In de ochtend had ik de Ridderzaal versierd met de handgemaakte decoratie van de sociale werkplek in Schagen. Hartjes slingers, slingers met hun namen en droomvangers. Natuurlijk in hun themakleuren groen, blauw en wit. De grote waaiers en pompons in verschillende kleuren gaven een vrolijke tint aan de prachtige kasteelzaal met kleine kloostertegeltjes, hoge ramen en een gigantische schouw. Natuurlijk kon ook hier geen eten missen, dus er werd een “graastafel” gecreëerd. “Graastafel” is een eigen bedachte term door Ingrid en Jacqueline, het is een tafel waar gasten heerlijke hapjes kunnen halen gedurende de hele avond (humus, verschillende soorten kaas, olijven, etc). We moeten nog altijd om de term lachen.

Tussendoor konden gasten een foto maken met een polaroid camera en ophangen aan het bord of eventueel in hun gastenboek plakken met een tekst naar wens erbij. Als achtergrond een ouderwetse foto van het Slot. De “props” maakte iedereen aan het lachen en het werd een dolle boel aan de receptie. In één van de achterkamertjes van het Slot hadden we een expositie gecreëerd.  Grote lijsten met foto’s van de mooiste levensgebeurtenissen stonden op schilderezels in de zaal. Zelfs ik stond op één van de foto’s!

bloemen_ingrid-en-jacq smiles-dichtbij_ingrid-en-jacq

Ingrid en Jacqueline en al hun familie en vrienden bleven slapen in het Slot. Dus het feest bleef zeker nog even doorgaan. Ik ben mijn bedje op gaan zoeken, want de volgende ochtend zou ik helpen het ontbijt voorbereiden. Alle 52 bloempotjes die ik had gemaakt moesten weer op de tafels en de handgemaakte de slingers moesten verplaats. Even checken of alles wat ze wilden op het buffet stond en nog iedereen even vragen hoe ze het hadden gehad. Wat een voldaan gevoel geeft het om het bruidspaar en al hun gasten aan de lange tafels te zien ontbijten en te horen dat zij met plezier terugkijken naar een onvergetelijke dag! Bedankt lieve Ingrid & Jacqueline! Ik ben blij dat ik jullie bruiloft heb mogen begeleiden….

strik-amy_klein