5 trends voor 2017


2017 is aangebroken! Een nieuw jaar vol nieuwe ideeën en kansen. Zou het dan misschien toch zo zijn dat dit jaar vintage bruiloften en festival bruiloften wat meer op de achtergrond verdwijnen? Ik heb even in mijn glazen bol gekeken, mijn intuïtie geraadpleegd en natuurlijk het internet en ik meen toch te voorspellen dat er inderdaad ook andere vooruitzichten zijn…

#1 MINIMALISTISCH TROUWEN

Al eerder heb ik het erover gehad in mijn blogs, maar nogmaals…“less is more”.  “Kwaliteit voor kwantiteit” gaat het helemaal worden dit jaar. Het rustige, serene, essentiële heeft de voorkeur.  Massief houten tafels die tot hun recht komen door het gebruik van strak serviesgoed, subtiele groene “touches” (geen bloemen) en geometrische kandelaars. Uitnodigingen waarbij kalligrafie de enige opsmuk is, “plain dresses” en de warmte van een “soft-pop” band. Wie zegt er dan nog nee?

#2 HONOURING HERITAGE

Wat maakt jullie wie jullie zijn? Wat is jullie culturele achtergrond? Wees trots en laat het terugkomen in jullie bruiloft!  Heeft je moeder je grootgebracht met bijzondere Russische tradities of heb je altijd al een voorliefde voor de ouderwetse “gipsy” cultuur gehad vanwege de verhalen van je oma? Breng het dan tot leven op jullie bruiloft. Laat culturele achtergrond en traditie terugkomen in jullie eten, muziek, kledij en decoratie. Ik ben in ieder geval fan!

#3 BRUILOFT IN DE STAD

Een stad heeft zo veel moois te bieden. Komen jullie uit de stad? Kijk dan eerst om jullie heen! Er zijn in de steden juist gebouwen met historie en prachtige geheimen. Gebouwen die spreken, gebouwen die voor jullie wat betekenen of wellicht zijn jullie ouders er ook getrouwd. Kom aan op jullie gepimpte “city bike” (tandem?) en trouw op het dakterras van jullie lievelingshotel. Loop de roodfluwelen trap naar beneden en kijk uit op de grachten of jullie favoriete park tijdens het aansnijden van een oudhollandse bruidstaart. Dichtbij (bij jullie zelf) = mooi!

#4 OLD WORLD ELEGANCE

Waan je in de wereld van ongepoetste kroonluchters, prinsessen jurken met subtiele antiek gouden accenten en bewerkte schalen met allerlei verschillende gerechten. Grandioze marmeren trappen, sierlijke witte bloemen en barok spiegels. Dit is Anastasia 2.0, waarbij “dusty blue” het overneemt van het “saphire blue” en het minder belangrijk is dat alles glimt en blinkt. Oude spullen mogen er dus ook oud uitzien!

#5 THE BRUNCH WEDDING

Eerlijk is eerlijk…ik heb het nergens gelezen…maar ik vind gewoon dat het op mijn lijstje moet. Misschien ben ik een beetje besmet met het brunch virus, maar het is toch ook helemaal leuk! Jullie trouwen zeg om klokslag 11:00 en jullie gaan daarna heerlijk met z’n allen brunchen (om 12.00, dat is namelijk officiële tijd). Een dj met “jazzy vibes”, american pancakes, verschillende smoothies en sappen, een “naked cake” met vers fruit en niet te vergeten…heerlijke barista koffie. En waarom niet gewoon een eerste dans midden op de dag?

 trends2017_fleurweddingsevents