Tulpen & Lelies (Kelly & Roland)


Bruidsfotografie in Duo - Bruidsfotograaf - Trouwfotograaf - Noord-Holland - Den Helder

Het was ergens in November 2016 dat mijn (ex) collega Kelly een berichtje had gepost op facebook dat zij verloofd was. En wat een prachtige verlovingsring, dat had Roland toch goed gedaan! Een man met zeer goede smaak. In mijn felicitatiebericht een knipoog naar mijn services en prompt een reactie.

Daar zaten we dan met zijn drietjes in een café in Schagen. Roland een ondernemer in hart en nieren, een echte heer, bloemen zijn passie (specifiek tulpen en lelies) en Kelly zijn grote liefde. Kelly een prachtige vrouw, attent en zorgzaam, het perfecte stel. Toen de vraag; wanneer willen jullie trouwen? In mei 2017, omdat de tulpen dan in bloei staan, was het antwoord. Wat een onwijs leuke uitdaging! Mijn reactie; goed dan gaan we maar snel aan de slag!

Roland vond zelf al snel een passende locatie; Brekers in Callantsoog. Stoer, kleurrijk en lekker ruim. De ceremonie? Die moest romantisch en in het kerkje op Huisduinen. Alsof het zo had moeten zijn, 6 mei 2017 was nog niet geboekt! Ik ben verliefd op dit kerkje, het is zo mooi in al zijn eenvoud.

Getuigen vragen? Dat moest volgens Kelly op een bijzondere manier en Roland, die had zijn broers al lang gevraagd. Kelly ging trouwjurken passen en wilde haar moeder en beste vriendinnetje deze dag als getuigen vragen. Bekers lieten wij maken bij Crealis, handgeschilderd met de persoonlijke boodschap; wil je mijn getuige zijn? Beide dames waren helemaal ontroerd, wel een beetje de doelstelling van die dag😉 Ik heb de bekers persoonlijk langsgebracht. Dat zijn nou juist de leuke dingen van het vak!

Bruidsfotografie in Duo - Bruidsfotograaf - Trouwfotograaf - Noord-Holland - Den HelderBruidsfotografie in Duo - Bruidsfotograaf - Trouwfotograaf - Noord-Holland - Den HelderBruidsfotografie in Duo - Bruidsfotograaf - Trouwfotograaf - Noord-Holland - Den Helder

Jurk nummer 1, was “de” jurk. Elke jurk, die er nog werd gepast gaf niet het gewenste resultaat. Verder kijken zat er niet meer bij! Bij Dani van Toll hadden zij het zeer goed gedaan, zelfs de champagne met een kaartje van mij stond klaar. Tot in de laatste details is de jurk naar wens aangepast. In de wolken…

Wat mij heeft verbaasd? De smaak van het bruidspaar is klassiek, wat strakker, maar toch best specifiek. Bij van der Vlugt werden de specifieke tulpen gekweekt, echter wilde Jan Paauw (goede vriend van de familie en leliekweker) ook zijn bijdrage leveren aan deze bruiloft. Aan bloemen geen gebrek, maar hoe ging ik dit combineren? Het resultaat was verassend. Het paarse/diep roze van de tulp contrasteerde met de grote witte lelies. Een plaatje met een verhaal!

Bruidsfotografie in Duo - Bruidsfotograaf - Trouwfotograaf - Noord-Holland - Den HelderBruidsfotografie in Duo - Bruidsfotograaf - Trouwfotograaf - Noord-Holland - Den HelderBruidsfotografie in Duo - Bruidsfotograaf - Trouwfotograaf - Noord-Holland - Den Helder

De muziek galmde door het kerkje, de tranen vloeiden en de ambtenaar (Jan Klopstra) wist met zijn humor het geweldige gezelschap mee te krijgen.

Op naar de taart; heerlijk en toch een tikkeltje excentriek. Le Beau Gateau, ik zeg chapeau. Alles liep op rolletjes en zelfs het strakke schema van de fotografie liep “accordingly” Wat een prachtige plaatjes niet? De zon scheen de hele dag, dat komt natuurlijk altijd onwijs van pas.

Het allerleukste vind ik de details. De bruid verrast met strassteentjes in haar boeket, aan tafel menu’s met hun mooiste foto, stijlvolle ballonen waar zij niets van wisten en handgeschreven borden als finishing touch. Het “shared dining” concept zorgde voor extra gezelligheid en was eens wat anders!

Terwijl de gasten nog aan het eten waren, werd de dansvloer voorbereid voor de spectaculaire entree van het bruidspaar (schuifelen hoor, een gechoreografeerde dans was een “no go”). Met de polaroid camera stonden wij klaar, feesten dan maar?

Een proseccootje en een dikke zoen later, heb ik het gezelschap achtergelaten.

Lieve Kelly en Roland; ik ben zo blij dat ik erbij mocht zijn. Ik wens jullie alle geluk van de wereld samen!

Heel veel liefs;

Fleur

Bruidsfotografie in Duo - Bruidsfotograaf - Trouwfotograaf - Noord-Holland - Den Helder