5 redenen VOOR een winterbruiloft


Het begint kouder te worden, de haard gaat aan en het aantal mokken chocolademelk die ik tot mij neem worden er steeds meer. Met mijn flanellen dekentje en mijn kaarsjes aan schrijf ik weer een nieuw blog. Mijn koude handen neem ik even voor lief! Dit keer droom ik weg naar winterwonderland en geef ik jullie vijf redenen die jullie misschien overhalen om jullie bruiloft te vieren in de winter.

# 1 LOCATIE: MEER KEUZE VOOR MINDER

Het gros van de bruidsparen wil graag in de lente of in de zomer trouwen, daarom wordt er van april tot september ook over een trouwseizoen gesproken. Hierdoor stijgt niet alleen de temperatuur, maar ook de prijs. Het is een gewilde en drukke periode, waardoor de mogelijkheid tot het vinden van een locatie wat minder soepel kan lopen. Jullie moeten er in ieder geval op tijd bij zijn. In de winter is dit niet het geval! Dus meer kans en keus! Ook ben ik van mening dat bepaalde locaties een prachtige entourage bieden voor een winterbruiloft en soms zelfs beter tot hun recht komen. Denk aan een sfeervol kasteel en zijn tuinen bedekt met een laagje sneeuw, vuurkorven, kaarslicht in alle zalen, een goudkleurig thema, glühwein en een “marshmallow” taart. Serieus? Ben ik al uitgenodigd?

# 2 DARE TO BE DIFFERENT

In de winter is het jullie kans om anders te zijn. Afgelopen zondag op de trouwbeurs hoorde ik het herhaaldelijk; “wij willen anders zijn!”. Oké…ga dan niet voor dat wat voor de hand liggend is…in de lente of zomer trouwen. Een winterbruiloft is sowieso al minder verwacht en tevens zijn jullie in de gelegenheid om qua aankleding automatisch iets te kiezen wat verschilt met een lente of zomerbruiloft. Denk aan een trouwboeket, corsages en bloemstukjes waar dennenappeltjes in verwerkt zijn, donkere en diepe kleuren (zoals bordeaux of donkerpaars), een houten save the date kaart, glasdecoratie in de vorm van ijspegels of sneeuwvlokjes, etc. Owhh ja…en nu is jullie kans om sterretjes aan te steken als het echt donker is! “Let love sparkle”!

# 3 LANGE MOUWTJES EN HOGE HOEDEN

Verliefd op de gedetailleerde kanten lange mouwen of als bruidegom altijd al graag een hoge hoed willen dragen? In de winter kan dit, zonder dat je er extreme zweetokseltjes of een zonnesteek aan over zult houden. Jullie zijn dus in de gelegenheid om wat meer aan te trekken en ook hier weer anders in te zijn. Dit keer dus even niet de zwierige en luchtige opties, maar “Great Gatsby” geïnspireerd tenue of ga voor de “classy” ruit. Wat ook handig is om te weten is dat in de zomer bruidswinkels vaak sale houden, dus de ultieme kans om die droomjurk te scoren voor een prikkie. Je hebt hem toch pas in de winter nodig. Ultiem is…een witte zachte zijden cape a la Rood Kapje!  Leef jullie uit!

# 4 ELKAAR WARM HOUDEN

Buiten is het guur en jullie kunnen zeker wel wat warmte gebruiken. Leuke bijkomstigheid? Van liefde krijg je het warm! Hou elkaar dus stevig vast, dans romantisch of spring een gat in de lucht als je favoriete nummer wordt gespeeld door de dj. De winter is toch ook een superromantische periode…laten we toch een beetje meer van de winter houden.  En ook buiten kun je heel gezellig zitten, enorme overdekte vuurkorf en heerlijke dekentjes. Schuif eens een stukje op…ik wil er ook bij!

# 5 YES! EEN HOT-CHOCOLATE-BAR!

Mijn lievelingsreden! Komt vaker voor in mijn dromen. Een bar met warme chocolademelk en allemaal verschillende toppings en extra’s om je warme chocolademelk te personaliseren. Slagroom, m&m’s, kaneel, Baileys, rum, speculaaskruiden, American cookies, toffee, caramelsiroop…smullen maar. Ik pak alvast een kartonnen bekertje speciaal ontworpen voor jullie, met jullie namen in sierlijke letters. Proost!

hetecholademelkwinterbruiloft